Kategóriák

 
kellNekem

kellNekem - étel, ital, alvás

Fordította: Vik

Tartalom:
  A szükségletek modern köntösben való megközelítése. Ez a beépülő a te időbeosztásodhoz igazodik, ezért alaphelyzetben naponta csak 2-3 alkalommal fogod szükségét érezni, hogy csillapítsd az éhséged és szomjúságod, aludnod pedig naponta egyszer kell, amennyiben laktató ételeket fogyasztasz, és átalszod a teljes éjszakát. Használd a józan eszed, kövesd a napi rutint, így rá fogsz jönni, hogy ezek a jellegzetességek jól illeszkednek a világba. A fejlettebb dolgokhoz szükséges a SKSE és a SkyUI. Köszönet schlangsternek az eredeti ötletért és kijelzőkért.

FIGYELEM! A kellNekem beépülő nem tökéletes/hibás, emiatt előfordulhat, hogy hiába eszel, iszol, nem csökken a szomjúságod vagy az éhséged. Ilyenkor el kell menteni a játékot, ki kell lépni a Skyrimból, majd újra betöltve a játékot megint rendesen fog működni.

Kritérium:

 • SKSE 1.6.5+ (kijelzőkhöz kell, de legalább 1.7.2 kell, ha vizet akarsz gyűjteni a folyókból és tavacskákból)
 • SkyUI 3.0+  az MKM-ben található komolyabb beállítási lehetőségek eléréséhez)

Kiegészítők:

 • kellNekem - Veszélyes betegségek: Egy újfajta, komolyabb (és veszélyesebb) betegség rendszert vezet be.
 • Nedves és Hideg (1.40+):  Az ennivaló romlása és a hó olvadási foka csökken a hidegben. Az utazó NJK-k vizestömlőket hordhatnak magukkal a túlélőkészletük részeként, miáltal lehetővé válik a (meglehetősen drága) utántöltés.
 • Nedves és hideg - Ünnepnapok: Ha telepítve/aktiválva van a Veszélyes betegségek, a papok olcsóbban vagy ingyen gyógyítanak bizonyos napokon.

Figyelmeztetések

 • Kijelzők: Három ikon jelenik meg a képernyőn, amik az éhséged, szomjúságod és kimerültséged mutatják. Két különböző stílusból lehet választani, és bárhova elhelyezhetőek a képernyőn. Kell hozzá a SkyUI és a SKSE.
 • Hang: Korgó gyomor, köhögés és ásítás hallható egyre gyakrabban, ahogy egyre éhesebb/szomjasabb/fáradtabb leszel. Ha férfi hangokat hallasz női helyett, csak ments egyet és indítsd újra a Skyrimet.
 • Szöveg: Szövegek jelennek meg a bal felső sarokban, amik részletesen leírják a jelenlegi állapotod. Addig nem fogsz hátrányos módosítóktól szenvedni, amíg nem leszel "közepesen éhes/szomjas/fáradt". Ha a SkyUI telepítve van, alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva.

A szükségleteid

   A nehezebb ételek laktatóbbak, a szomjúságot pedig víz és alkohol tudja oltani. Vizet vizestömlőben lehet hordozni. Vizestömlőket lehet vásárolni a fogadósoktól, vegyeskereskedőktől és néha NJK-knál is találhatóak. El is lehet készíteni őket a cserzőállványoknál. Üres vizestömlőt a következő módszerekkel lehet újratölteni:

 • Megvásárolható bármely fogadóstól vagy utazó kereskedőtől, akinek van vizestömlője. (Kell hozzá a Nedves és hideg.)
 • Kérhetsz egyet bármely NJK-tól valamelyik épületben, akivel összebarátkoztál (teljesítetted a küldetését).
 • Gyűjthető bármely felfelé fordított vödörből, ami a szabad ég alatt található, ha esik az eső.
 • Gyűjthető bármely nyílt kútból, vizeshordóból. Vizeshordókat kohóknál lehet készíteni, illetve megvásárolhatók a vegyeskereskedőknél. Sosem tűnnek el, hacsak szét nem szeded őket, úgyhogy szabadon készíthetsz az otthonodban/udvarodban, vagy a kedvenc NJK-idnak.
 • Gyűjthető hó formájában is, vízlelőhelyeknél (legalább SKSE 1.7.2 kell) vagy vízesések aljánál az ivás gyorsbillentyűvel/egy üres vizestömlőre kattintva a leltáradban.

Jellemzők
   Kis mértékű jótékony hatást fogsz tapasztalni, ha rendszeresen odafigyelsz a szükségleteidre, és három fajta gyengítő hatást, ha elhanyagolod őket. Alapesetben nem lehet meghalni attól, ha egyáltalán nem foglalkozol a szükségleteiddel, és nem jár büntetés azért sem, ha túl sokat eszel/iszol/alszol. Nyers hús fogyasztása csökkenti az éhséget, viszont ártalmas lehet.

Harc növeli a szükségleteket:
Harcban kissé megnőnek a szükségleteid (leginkább a fáradtságod), ahogy telik az idő.

Alkohol/Skooma:
   Rövid időn belül három alkalommal történő alkohol fogyasztás részegséget okoz, ami hatással lesz a tulajdonságaidra, látásodra és időnként tántorogni fogsz tőle. Skooma elfogyasztása hatással lesz a tulajdonságaidra és a látásodra.

Önállósítás:
   Gyorsbillentyűket adhatsz meg az evéshez és iváshoz, így egyetlen gombnyomással választasz valamit a leltáradból. Ülésre is megadhatsz egy gyorsbillentyűt. Tovább akarod egyszerűsíteni a szükségleteid ellátását? Kapcsold be az önálló evést és ivást, amivel teljesen önállóan választasz ennivalót és innivalót a leltáradból, mindenféle beavatkozás nélkül. Csupán arra kell figyelned, hogy mindig legyen elegendő készlet a leltáradban. Ezeket a beállításokat a Mod Konfiguráló Menüben találod.

Alakváltások:
A farkasemberek átmeneti immunitást kapnak a kimerültséggel szemben, amíg vadállat alakban vannak, utána viszont fáradtabbak lesznek. Táplálkozással csökkenthetik a szomjúságot és az éhséget, emberi alakban pedig képesek nyers húst fogyasztani.

A vámpírok három lehetőség közül választhatnak:

 • Halandó: A szokásos ételek és a vér csökkenti az éhséget/szomjúságot. Az alvás és a vér csökkenti a fáradtságot.
 • Hibrid: A szomjúsággal/éhséggel nem kell foglalkozni. A fáradtság lassan növekszik. Az alvás és a vér csökkenti a fáradtságot. Ez az alapértelmezett.
 • Tisztavérű: Csak a vér csökkenti az éhséget, szomjúságot és fáradtságot.

Követők szükségletei

   Alapesetben ki van kapcsolva. A követők maguktól fognak enni és inni rendszeres időközönként, ha van náluk étel és ital. Ha elhanyagolod a szükségleteiket, ugyanúgy fognak járni, mint te. A követők ugyanannyira fognak kifáradni, mint te - ha nem alszol, ők is hulla fáradtak lesznek egy idő után.

Étkezés a követőkkel

A követőid veled együtt fognak enni/inni.

Követők vásároljanak ételt

   A követők maguktól fognak a korábban elfogyasztottakhoz hasonló ennivalót vásárolni a városokban és fogadókban, ha fogytán vannak a készleteik és van náluk elég pénz, illetve gondoskodnak a vizestömlőjük utántöltéséről is.

Ló szükségletei

   Alapesetben ki van kapcsolva. Ha van egy lovad, előtte állva megetetheted, ha aktiválod. Ha legalább 3 óránként egyszer megeteted, egy kicsit regenerálja az erőnlétét. Mivel a lovad valószínűleg tud legelni saját magától, nem jár büntetés az etetés elmulasztásáért.

Értékes termények

   Alapesetben ki van kapcsolva. A külső, lakott területeken található gyűjthető terményeket (káposzta, hagyma, krumpli, tök, stb.) és felakasztott húsokat (lazac, nyúl, stb.) már nem lehet csak úgy elvinni. El tudod 'lopni' őket, amitől a szokásos lopott állapotba kerül az adott dolog, vagy meg is vásárolhatod őket, amitől csökken az aranyad. Vásárolni csak reggel 8 és este 8 óra között lehet. Miután bekapcsoltad, a gazdával beszélgetve tudod ki/be kapcsolni ezt a jellegzetességet. Ha úgy érzed, egy adag termény téged illet, helyezz egy vizeshordót melléje.

Étel eltávolítás

   Alapesetben ki van kapcsolva. A hordókban/zsákokban levő legtöbb ételt egy marék sóval helyettesíti. Az épületekben levő ételt több szempont alapján dinamikusan kikapcsolja. Gazdagabb, lakottabb területeken valószínűbb, hogy megmarad az étel. A kikapcsolt dolgok véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra minden új játékban.

Étel romlandóság

   Alapesetben ki van kapcsolva. Az étel különféle mértékben fog romlani, ezt százalékos értékek mutatják az étel neve mellett a leltáradban. Ha egy X%-os állagú ételt fogyasztasz el, akkor csupán a teljes értékének X%-át adja a szükségleteidhez. A nehezebb ételek gyorsabban romlanak, mint a könnyebbek. A nyers hús a leggyorsabban romlandó étel. Ha egy étel elérte a 0%-ot, elfogyaszthatatlanná válik, és nem is lehet megfőzni. A 100%-os állagú nyers húsokat tartósítani lehet néhány marék sóval, ha rákattintasz a leltáradban. A sózott nyers húst biztonságosan elfogyaszthatod, nem leszel tőle beteg, viszont növeli a szomjúságod.

Törhető vizestömlők

   Alapesetben ki van kapcsolva. Ha eltalál egy ellenfél, a vizestömlők bizonyos eséllyel összetörhetnek. Ilyenkor eltűnnek a leltáradból. Ez a követőkre is vonatkozik, ha bekapcsolod a szükségleteiket.

Veszélyes betegségek

   Alapesetben ki van kapcsolva, hacsak nem telepíted ezt is. Ha nem pihensz, még több hátrányos hatás ér. Minden át nem alakító betegséget nehezebb gyógyítani, és véletlen időközönként egyre komolyabb szintre emelkednek. A negyedik akár halálos lehet. Betegséget gyógyító italok és varázslat többé nem létezik a játékban. Helyettük minden betegségre létezik külön gyógyital, illetve megfizetheted a papok szolgálatait. A betegségek nem tűnnek el rögtön a gyógyulás után, hanem idővel visszafejlődnek. 1-es fokozatú, vagy 'enyhe' lefolyású betegség bizonyos eséllyel saját magától is elmúlhat, anélkül, hogy foglalkoznod kellene vele.

Kompatibilitás

Egyetlen alap rekordot sem lett módosítva néhány cella szerkesztést leszámítva (a kutak miatt), ezért ez a beépülő elméletben szinte mindennel kompatibilis kell, hogy legyen.

Ha a Perkus Maximust és a kellNekem veszélyes betegségeit használod, add hozzá a Skyrim\Data\SkyProcPatchers\T3nd0_PatchusMaximus\Files\blocklist.txt-ben található listához az "iNeed - Dangerous Diseases.esp"-t.

Ha használod az iHUD-ot, és bekapcsoltad a 'Link ALL SkyUI Widgets' opciót, a kijelzők ki/be kapcsolódnak az iránytű gyorsbillentyű használatakor. Ha mindig szeretnéd látni a kijelzőket, kapcsold ki ezt az iHUD beállításaiban.

Támogatja az alábbi kiegészítők, beépülők ételeit/italait bármilyen további beépülő nélkül (a magyar nyelven kiírtak le vannak fordítva, míg a többi nem):

 • Hajnalőr DLC
 • Kandallótűz DLC
 • Sárkányszülött DLC
 • Született vadász
 • Kiterjesztett Városok és Falvak
 • Gyűjtögetés átszabása
 • Magávalragadó teremtmények
 • Háziállatok
 • Alkímia és a főzés teljes átszabása (Veszélyes betegségek kivételével)
 • Wyrmstooth
 • Falskaar
 • Cooking Expanded
 • Babettes Feast (patchelt verziók)
 • Improved Fish
 • Herbal Tea
 • Be a Milk Drinker
 • Drinking Fountains of Skyrim
 • Realistic Wildlife Loot and Recipes
 • skyBirds
 • Phitts Alchemy and Food Overhaul
 • Nernies City and Village Expansion
 • More plants and recipes
 • Osare Foods
 • 527 Food
 • A Real Explorer's Guide to Skyrim
 • Ambrosia from Valhalla
 • Bon Appetit
 • Drinks for the Thirsty
 • Highland Milk Farm
 • Real Wildlife – Skyrim
 • Gromits Cooking Recipes
 • Zinni's Food Overhaul
 • Special Flora of Tamriel
 • Nordic Cooking
 • Coffee and Water
 • DovahCook
 • Yet Another Recipe Mod
 • Cooking Ingredients
 • Requiem


Az ismeretlen ételeket saját magad is kategorizálhatod a játékon belül, amikor elfogyasztod, feltéve, hogy hozzárendelték a VendorItemFood kulcsszót.

Telepítés/frissítés/eltávolítás

Kézi telepítés:

1. Másolj be mindent a "00 Core" mappából a "Skyrim\Data" mappádba.
2. A többi mappa választható dolgokat tartalmaz. Célszerű Nexus Mod Managerrel telepíteni, mert akkor több információt kaphatsz róla.

Mod kezelő telepítés: Töltsd le a beépülőt, add hozzá a kedvenc mod kezelő programodhoz, majd aktiváld. Ezek után részletes beállítási lehetőségek közül választhatsz.

Steam Műhely: kattints a 'Subscribe' vagy feliratkozás gombra.

Ez a beépülő automatikusan frissíti saját magát. Csak készíts mentést egy épületen belül, majd távolítsd el a régit, és telepítsd az újat.

Eltávolításkor ments egyet, majd távolítsd el a beépülőhöz tartozó állományokat. Győződj meg róla, hogy az iNeed.esp és iNeed.bsa már nincs jelen a Skyrim\Data könyvtáradban.

Esetleg végezd el az itt található lépéseket

Letöltés:

 
Linkgyűjtemény
 

Flag Counter

 


THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!